Kotipesän rakennusprojekti

Helsingin juutalaisen seurakunnan kotisivut on nyt vihdoin saatettu julkaisukuntoon. Yhteensä aikaa kului monta vuotta, ja monta ihmettelyn hetkeä on ehtinyt vierähtää.  Juutalaiseen mentaliteettiin kuuluen ideoita, mielipiteitä, osaajia ja kommentteja on pulpahdellut matkan varrella esiin enemmän kuin mitä keskusteluissa on ollut mukana ihmisiä.

Kyse on kuitenkin vakavasti otettavasta asiasta, sillä yhteisön kotisivut ovat nykypäivänä lähes yhtä tärkeä toiminnan edellytys ja tiedonjakamisen lähde kuin kokoontumistila tai keskus yhteisön jäsenistölle. Kotisivusto onkin seurakunnan digitaalinen kotipesä. Sen tulee olla avoin, selkeä, informatiivinen ja hyödyllinen. Se miltä näytämme internetissä, heijastuu myös ihmisten mielikuviin meistä. Olemmeko helposti lähestyttäviä vai piilossa? Vai onko meitä olemassakaan?

Kotisivujen rakennusprojekti käynnistettiin uudelleen toden teolla vasta tänä keväänä, ja otamme nyt ensiaskeleita kirkkain mielin. Pienen seurakunnan voimavarat ovat luonnollisesti rajalliset, joten tämäkään ikuisuusprojekti ei ole koskaan täysin valmis, ja sivuston kehittäminen ja muokkaaminen jatkuu edelleen.

Toiveet vaihtuvat ja tarpeetkin muuttuvat. Myös sivustolla vierailevien taustat ovat moninaiset ja heidän lähestymistapansa juutalaisuuteen ja Helsingin juutalaiseen seurakuntaan vaihtelevat. Toisaalta pyrimme huomioimaan seurakunnan oman jäsenistön tarpeet ja toisaalta pyrimme vastaamaan suomalaisen yhteiskunnan eri tahojen, muun muassa eri oppilaitosten ja turistienkin odotuksiin.

Kesä on saapunut Helsinkiin ja luonto viheriöi lähes kohisten. On aika tutkia tähän mennessä tehtyä ja katsoa tulevaisuuteen. Näin juutalaisetkin elävät. Mennyt kulkee aina mukana, mutta katse ja toivo suunnataan tulevaan.

Kesäterveisin

Harriet
Helsingin juutalaisen seurakunnan tiedottaja