Yrityksille: Kosher-sertifikaatit

Kosher-sertifiointi on merkki turvallisuudesta ja puhtaudesta, joka takaa kuluttajalle laadukkaan tuotteen. Sertifikaatin saaneiden elintarvikkeiden koko tuotantoprosessi on jäljitettävissä alusta loppuun. Suomessa kosher-sertifioinnin voi myöntää vain Suomen päärabbinaatti. 

 

 

Kosher-sertifioinnista on etua yrityksellesi:

Kosher-tuotteita ostavat juutalaisten lisäksi muslimit, seitsemännen päivän adventistit, kasvissyöjät, vegaanit, allergikot, buddhistit ja hindut sekä monet muut laadukasta, turvallista ja terveellistä ruokaa arvostavat kuluttajat.

Potentiaalisia asiakkaita on kymmeniä miljoonia ympäri maailmaa ja asiakaskunta on jatkuvassa kasvussa kaikkialla, myös Suomessa. Tällä hetkellä Suomessa on jo 25 yritystä, jotka valmistavat kosher-sertifioituja tuotteita. 

Sertifionnin avulla mm. pienet ja keskisuuret yritykset voivat saada erikoistuotteitaan suuremman asiakasryhmän ulottuville valmiita kanavia pitkin. Jo olemassaolevan verkostonsa ansiosta sertifiointi myös helpottaa laajentumista kansainvälisille markkinoille. Sertifioituja tuotteita voidaan myös myydä keskimääräistä korkeampaan hintaan.

Mitä on kosher? 

Kosher on paitsi elämäntapa myös ohjeisto, jonka tarkoituksena on varmistaa ruuan puhtaus ja turvallisuus. Kosher-tuotteet jaetaan neljään eri ryhmään:

  1. Kosher Meat: Sertifikaatti myönnetään lihatuotteille. Kosher-liha on puhdasta ja valvottua tuotantokaaren jokaisessa vaiheessa. Kosher-sertifioitu liha on takuu siitä, että eläimet ovat terveitä ja hyvinvoipia aina teurastushetkeen asti.
  2. Kosher Dairy: Sertifikaatti myönnetään maitotuotteille. Tähän kategoriaan kuuluvat mm. juustot, jogurtit ja kaikki ne tuotteet joiden yhtenä ainesosana on käytetty maitotuotetta.
  3. Kosher Parve: Sertifikaatti myönnetään tuotteille, jotka eivät sisällä maitoa tai lihaa tai näiden ainesosia. Näitä ovat esimerkiksi kananmunat, kala, vihannekset sekä hedelmät.
  4. Kosher For Passover: Sertifikaatti myönnetään tuotteille, jotka eivät sisällä viljaa ja eivät ole olleet kosketuksessa viljan kanssa.

 

Kiinnostuitteko? Voitte lähettää yhteydenottopyynnön Helsingin juutalaisen seurakunnan kansliaan: 09 586 0310 tai srk@jchelsinki.fi.

suomi