Toorakääröjen entisöinti

Helsingin juutalainen seurakunta haluaa entisöidä kolme yli 150 vuotta vanhaa toorakääröä. Autathan tässä tärkeässä hankkeessa? 

Yhden toorakäärön entisöinti maksaa 5 000 euroa.

Helsingin juutalaisella seurakunnalla on Poliisihallituksen myöntämä varainkeräyslupa nro RA/2019/438, joka on voimassa kaikkialla Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta 31.3.2021 asti.

Kerätyt varat käytetään juutalaisen kulttuurin edistämiseen sekä kulttuuriperinnön vaalimiseen (kirjaston ylläpito, kerhotoiminta, nuorisotoiminta ja luentojen, konserttien ja opintoviikonloppujen järjestäminen sekä juutalaiseen perinteeseen liittyvien juhlien järjestäminen). Varoja voidaan käyttää myös synagogan entisöivään ja palauttavaan korjaustyöhön ja Helsingin juutalaisen seurakunnan kiinteistön turvallisuusinfrastruktuurin parantamiseen. 

Lisäksi varoja voidaan käyttää turvallisuuden ylläpitoon Helsingin juutalaisen seurakunnan järjestämissä tilaisuuksissa, joista suurin osa järjestetään seurakuntakeskuksessa (Malminkatu 26, Helsinki). Tilaisuuksien tarkoitus on tukea juutalaista kulttuurielämää Suomessa.