Helsingin juutalaisen seurakunnan kotisivut

Olet Suomen aktiivisimman juutalaisen yhteisön sivustolla. Täällä kerromme mm. lasten kasvatuksesta seurakunnassamme, senioritoiminnasta sekä tietenkin kosher-ruoasta ja sen saatavuudesta Suomessa. Sivustolla on tietoa myös Suomen juutalaisten historiasta sekä Helsingin juutalaisen seurakunnan nykypäivästä, Suomen juutalaisesta kulttuurista ja juutalaisista juhlapyhistä Suomen juutalaisten näkökulmasta. "Usein kysyttyä" pyrkii tarjoamaan vastauksen moneen juutalaisuuteen liittyvään kysymykseen koskee se sitten moraalia tai synagogan seinämaalauksia. Sivuston blogia päivittävät eri kirjottajat, jotka jakavat ajatuksiaan seurakuntaamme tai juutalaisen vähemmistön elämään muuten liittyvistä aiheista. Julkaisemme myös seurakunnan rabbiinin jokaviikkoisen Toora-jakson selityksen sekä shabatin tärkeät kellonajat. Tervetuloa tutustumaan!

 

Ajankohtaista: Syksyn suuret juhlapyhät ja uusi vuosi 5775 alkamassa

Juutalaisen vuoden syyskauden suuret pyhät ovat alkamassa ja me täällä Helsingin juutalaisessa seurakunnassa olemme osaltamme valmistautuneet uuden vuoden eli rosh hashanan vastaanottamiseen. Juhlimme nyt vuoden 5775 alkua. Ensi viikolla paastoamme jom kipurina eli suurena sovituspäivänä, minkä jälkeen pian jo juhlistamme sukotia ja simchat tooraa. Voit tutustua täällä kotisivuillamme muihinkin juutalaisen kalenterivuoden juhlapyhiin – joita on vuoden mittaan lukuisia.

Shana tova - onnellista ja menestyksekästä uutta vuotta 5775 kaikille! Tulkoon kukin kirjoitetuksi ja sinetöidyksi Elämän kirjaan.